Valekuvaaja esittäytyy

Tuomas Nironen, omakuva
Minä itse, Tuomas Nironen.

Tervehdys, vieraani. Olet saapunut Otosloki-blogin eteiseen ja isäntänä toimin minä, Tuomas Nironen.

Perustin juuri valokuvauspalveluja tarjoavan toiminimen, joka kulkee nimellä Otosfoto. Pääasiallinen toimialueeni on Turusta käsin Varsinais-Suomen maakunta ja karttoja käyttäen löydän kauemmaksikin. Kyseessä on ainakin aluksi lähinnä sivutoimiseksi tarkoitettu projekti. Päivätyökseni teen visuaalista suunnittelua ja käyttökokemuksen tuunausta erilaisiin IT-projekteihin.

Kamerataipaleen varhaisemmat vaiheet

Valokuvaus on ollut minulle aktiivinen harrastus karkeasti laskien noin puolentoista vuosikymmentä. Omien huvitusten ja lomareissujen valokuvaamisen lisäksi olen tehnyt satunnaisia kuvauskeikkoja häihin, ottanut muutamia muotokuvia ja ikuistanut jokusen perhepotretin kun on kiltisti pyydetty.

Epäammatillista, mutta sisällöltään aina ammattimaiseen ilmaisuun ja viimeistelyyn pyrkivää kameratyöskentelyä. Nyt varustettuna halulla kehittyä ”valekuvaajasta” valokuvaajaksi.

Otoksia jotka muistetaan

Virallistin kuvausharrastukseni Y-tunnuksen taakse, koska haluan olla helposti saatavilla kenelle tahansa ammattimaisia valokuvauspalveluja tarvitsevalle. Oli sitten kyse muotokuvasta, kaupallisesta promootiomateriaalista, tapahtuman kuvallisesta dokumentoinnista, tai ihan vaan uudesta profiilikuvasta interwebsiin.

Valokuvaamisessa minua inspiroivat ihmiset, uudet kuvauspaikat, sekä elävien tilanteiden sisältämä yllätyksellisyys. Kuvissani pyrin aina liittämään kuvattavan kohteen osaksi ympäristönsä kiinnostavimpia esteettisiä puolia. Ideoin aiheita mielelläni yhdessä kuvattavien kanssa. Päämääräni on tavoittaa kuville tarkoitetut yleisöt mieleenpainuvalla tavalla ja osata ilahduttaa välillä yllättävilläkin näkökulmilla. Tutustu työnäytteisiini portfoliossa.

Myös Otosfoton nimeen kiteytyy tarkoitushakuista filosofiaa minulle ominaisesta kameratyylistä: kuvani ovat parhaimmillaan minitutkielmia, siis otoksia, jotka havainnoivat kohteidensa sisintä ympäröivien olosuhteiden ehdoilla toteutettuna. Jokaista ottamaani ruutua lähestyn rennolla otteella mutta tarkalla silmällä.

Verkkosivuja ja digimarkkinoinnin irtokarkkeja

Valokuvauspalveluiden lisäksi minulla on myös täydet valmiudet suunnitella ja toimittaa laadukkaita verkkosivustoja pienyritysten tarpeisiin. Aivan kuten tämä WordPress-alustalla toteutettu Otosfoton sivusto tai digitaalisen suunnittelun uraani summaava uxtuomas.com. Logosuunnittelu sekä hakukoneisiin vetoava kirjallisen viestintämateriaalin tuottaminen ja arviointi laskettakoon yhtä lailla tarjontaani. Näistä lisäpalveluista voimme neuvotella ja sopia tapauskohtaisesti.

Korostaisin lopuksi, että kuvauspalveluiden osalta olen erikoistunut erityisesti valokuvaamiseen enkä niinkään videokuvaamiseen. Videointia kuvauksen lomassa voin tarjota auttavana oheispalveluna, ja pystyn tarvittaessa suosittelemaan ammattilaisia joilla on kunnon kalustot, tietotaito ja näkemystä tätä hommaa varten.

Ollaan yhteydessä, kun tarvitset hyviä otoksia!

Tutustu Otosfoton valokuvauspalveluihin

Keskustelu

Artikkelista ei ole vielä keskusteltu. Ole ensimmäinen kommentoija.

Kommenttini: